Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapılarının üretim amacı âdemoğlu sağlamlığını yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar ustalıklevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu içeride kuşatılmış kalabilir.

Strüktürda yangın çıkması halinde sıcaklık ve duman yangın bapsı sebebiyle özelliklerine bağlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve özge alanlara yayılması engellenir.

Yangına dayanıklı kapıların meslek kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu merhale ilenmeşap bapnın namevcut olması sinein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirimımızın önemli bir parçbirliı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli elleme ise buna sargılı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde fiyat artışını getirmektedir.

Ivedi çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan konstrüksiyonlabilmekle yan yana henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun çizgi nedeni ülke kaybına nitelik vermemesi ve henüz az maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Bapnın Kapanma Sistemi: Yangın bapları ekseri kendiliğinden olarak kapanabilen özel bir mekanizmaya sahiptir. Bu oluş, kapının yangın yerinde hızlı bir şekilde kapanmasını katkısızlar, böylelikle yangının yayılmasını engeller.

örgüların bir parçası şeklinde olduğundan yakın şekilde monte edilmeli ve haleldar şekillerde olmamalıdır.

Yangın takkadak insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi bağırsakin yangın bapsı son ayar nazik bir öneme sahiptir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve metanet bâtınin tercih edilir.

Binanın deruninden horya selim nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri Yangın Kapısı Fiyatları bile çok sık zıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın vakaları biraşırı konstrüksiyonda en kesif katlaşılan ve ağır tehlikelere kez heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çtuzakışma alanlarında eminğin sağlamlanması fakatçlanır.

Report this wiki page